Wie ben ik?

Mijn naam is Mandy Paryanto, gelukkig getrouwd en heb 3 prachtige kinderen.

Ik ben geboren als een hele blije baby die altijd lachte. Was een heel rustig kind, erg verlegen ook. Maakte het iedereen naar de zin. Ik voegde me als het ware naar de energie die op dat moment van mij gevraagd werd. Ik kreeg vaak buikpijn, wat me over de grond deed rollen van de pijn. ‘Spanning’ werd gezegd, maar echt opgelost werd het niet. Ook eczeem verscheen, daarvoor zat ik regelmatig in een bad met zout water. Daarna ontwikkelde ik hooikoorts…het waren allemaal tekenen dat ik uit balans was. Omdat ik me zo had aangepast aan anderen qua gedrag en gevoel, wist ik niet meer wat ik zelf voelde. Ik wilde diep van binnen ook niet voelen, ik had al als klein kind het besluit genomen om mijn gevoel achterwege te laten. Waarom ik dat besluit had genomen? Ik wist diep van binnen met welke reden ik geboren was: om mensen blij en gelukkig te maken en ze te helpen. Echter…ik werd in veel gevallen niet begrepen en dat heeft me op slot gezet. Tevens heb ik als hooggevoelig persoon zoveel emoties, overtuigingen, gedrag overgenomen van mijn ouders en omgeving, dat ik daarin ben vastgelopen, verstrikt geraakt. Met als gevolg al die klachten en daarbij ook nog op mijn vijftiende levensjaar anorexia nervosa. Die periode was zwaar…ik wilde er diep van binnen niet meer zijn (als ik toch niet mezelf mocht zijn). Ik huilde heel veel, was erg depressief. ‘Wat voel je dan?’ werd me gevraagd. ‘Ik weet het niet’, was standaard het antwoord. En ik wist het ook echt niet meer. Ook tijdens een opname van 6 maanden kwam niemand er achter met welke reden ik anorexia had ontwikkeld. De gebruiksaanwijzing ‘hoe maak je een anorexia-patient beter’  was op mij niet van toepassing. Beetje  bij beetje kreeg ik mijn leven weer wat op de rit. Echter…het aanpassen aan voornamelijk mijn moeder bleef bestaan. Op die manier negeerde ik wederom wie ik was en wat ik hier kwam doen. En o ja…puberteit sloeg ik voor het gemak over, dat was namelijk te lastig als je je zo graag wilde aanpassen en lief wilde blijven. Die puberteit kwam uiteindelijk op een latere leeftijd alsnog naar buiten: pas toen ik mijn echtgenoot had leren kennen, kon ik me wat meer losmaken van mijn moeder. Dat ging niet zonder slag of stoot. Ik was al jaren veel boos, maar wist niet waarom. Die boosheid werd erger, maar ook mijn schuldgevoel om die boosheid en ging me vervolgens toch maar weer aanpassen. Pas toen ik een gezin ging opbouwen, was het voor mij meer mogelijk om met dit gezin mezelf te worden. Dit is nog wel lastig voor me, ik ben tenslotte gewend om me vooral aan te passen aan anderen en mezelf te negeren. Dit blijft altijd mijn aandachtspunt.

Pas toen ik de opleiding tot Nei-coach volgde in 2011, begreep ik steeds beter wie en hoe ik ben.  Deze methode paste zo bij me: een diep innerlijk weten dat emoties zo kunnen blokkeren werd bevestigd met een prachtige techniek: erachter komen wanneer blokkades voor het allereest zijn ontstaan in iemands leven en ze daar op dat punt ook wegnemen. Ik kan je verzekeren dat dit vele malen sneller werkt dan 20 gesprekken bij een psycholoog!

De opleiding tot Multi Energetische Essentie therapeute was een ander feestje: naast prachtige technieken om mensen te kunnen helpen, leerde ik persoonlijk wat al mijn overlevingsstrategieën waren (oftewel mijn ‘trucjes’ om niet te hoeven voelen (want pijnlijk). En ik heb er nogal wat verzameld sinds mijn jeugd….stukje bij beetje mochten ze afbrokkelen en werd ik meer en meer echt mezelf.

Met heel mijn hart zet ik mij in om jou te ondersteunen in moeilijke situaties die je tegenkomt in je leven. Samen zetten we de juiste methode(s) in om je weer in balans te krijgen!

Bel of mail me gerust indien je meer informatie wilt over mijn werkwijze of een afspraak wilt maken.

Praktijkadres: CCG De Liemers, Het Geerken 272, 6932 MX Westervoort

Telefoonnummer 06- 33 89 89 40

Reacties gesloten.