Consulten voor kinderen

In mijn praktijk werk ik heel graag met (jonge) kinderen. Kinderen zijn puur, kunnen me precies ‘vertellen ‘ wat ze bij me komen halen.

Wanneer kinderen niet lekker in hun vel zitten, kan dat verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld een ‘overbelasting’ waar het gaat om emoties. En vaak zijn die gevoelens niet eens van het kind zelf, maar van jou als ouder (of allebei). Uit loyaliteit neemt het kind emoties of overtuigingen van je over, onbewust, met als doel om te helpen.

Ik vergelijk dit soort dingen altijd graag met een puzzel: als een kind een van de puzzelstukjes uit het leven van jou overpakt (om te helpen), is jouw puzzel niet meer compleet en kun jij je eigen puzzel niet meer oplossen. Het kind kan ook zíjn puzzel niet oplossen, want hij heeft een stukje teveel. Een kind heeft vaak geen idee dat hij emoties van anderen bij zich draagt. En dan heb je zomaar een ‘druk’ kind, een kind wat zich geen raad meer weet met zijn gevoel. Of het kind wordt juist erg stil, of ontwikkelt faalangst (bijvoorbeeld omdat een van beide ouders vroeger ook ergens angst voor had).

Een kind kan ook last krijgen van een of meerdere allergieën en/of eczeem.  Als moeder van drie kinderen die als baby allergieën en eczeem hadden, weet ik als geen ander hoe verschrikkelijk dit kan zijn, zowel voor het kind als de ouders. Ik ben ervan overtuigd dat allergie en eczeem slechts uitwerkingen zijn van het lichaam om duidelijk te maken dat er iets scheef zit in de balans.

Om kinderen in korte tijd met het gewenste resultaat te kunnen behandelen, verwacht ik jou als ouder dat je open staat om ook te kijken naar je eigen aandeel in relatie tot de omgang met je kind en mogelijke zaken die in je leven spelen wat je kind beïnvloedt.  Dit betekent soms ook dat een behandeling voor één van jullie of voor beiden wenselijk of nodig is.  Onverwerkte emoties van jou als ouder zijn heel vaak ook aanwezig bij jouw kind. Dan is het belangrijk om zelf onder ogen te zien wat er in jouw leven speelt en om dit op te lossen. Je kind vaart er wel bij. Omdat het niet zo sec ligt dat weghalen bij de een, totale opluchting geeft bij de ander, kan het goed zijn om dus zowel jou als je kind te behandelen. Op deze manier worden alle mogelijke zaken die spelen onder de loep genomen en jullie kunnen daarna samen opgelucht weer verder!

Wil jij

  • jouw kind weer zien stralen?
  • Inzicht verkrijgen in wat er in het hoofd van je kind omgaat?
  • oplossingen krijgen hoe om te gaan met de gevoeligheid van je kind?
  • emotionele blokkades van jouw kind uit de weg ruimen?
  • dat jouw blokkades weer bij jou horen en niet langer bij je kind?

Bij het eerste consult wordt snel duidelijk wat jouw kind nodig heeft aan ondersteuning. En dat kan dan ook  zijn dat jij als ouder een behandeling zou kunnen gebruiken. Voor mij als therapeut is het van belang dat er inzicht komt in bepaalde blokkades en deze ook daadwerkelijk op te lossen.

Samen bepalen we de juiste route, een route die leidt naar het gewenste resultaat!

 

 

 

Reacties gesloten.